Stenväggar

Ett sunt hus

Vi bygger våra villor av rent naturmaterial. Glöm problem med mögel, allergier och allmän ohälsa. Glöm skadeinsekter och möss. När du bygger ett stenhus får du hög fuktsäkerhet, sunt inomhusklimat och minimal risk för brand och mögel. Mögelsvampen trivs helt enkelt inte i ett stenhus. Ett hus som är byggt av mineraliskt fukttåligt material behöver aldrig repareras eller renoveras på grund av fukt och mögel i stommen. Det är skillnad på hus och hus. Stenväggarnas tidlösa skönhet och den ovanligt sunda inomhusmiljön får du på köpet.

Energieffektiva hus

Varför bygger man hus av sten. Av den enkla orsaken att sten är bra på att värmeackumulera. Sten kyls naturligt av om natten för att hålla dig sval under den varma sommardagen. Den solvärmda stenen värmer dig på natten. En jämn inomhustemperatur är inte bara behaglig för familjen. Därför bygger vi hus i sten. Välisolerade hus som ger låg driftskostnad och ett behagligt inomhusklimat.  Det finns inga köldbryggor, vilket minimerar risken för värmeläckage och ger dig ett jämnt och stabilt inomhusklimat med låg energiförbrukning, ett lågt U värde. Ekonomiska och energisnåla hus.
Behaglig inomhustemperatur

Hus i naturmaterial skapar ett jämt och behagligt inomhusklimat. Stenhus ger dig bra inomhustemperatur – året runt. Trögheten i stenen gör att både värme och kyla magasineras. Solens värmande strålar lagras i väggarna under dagen för att värmer dig på natten. Nattens svalka håller ditt hus svalt under dagen. Ett stenhus blir svalt på sommaren och varmt på vintern. Stenhus är miljövänliga och hälsosamma hus att trivas i. Väggarna är på en och samma gång bärande i konstruktionen, värmeisolerande, fukttåliga och obrännbara

Högt andrahandsvärde

En dag ska vi kanske gå vidare i livet. Kanske vill vi ha ett större hus, kanske ett mindre. Vi vill med all sannolikhet ha ett högt andrahandsvärde på vårt hus. Vi vill att nästa ägare skall värdera vårt hus lika högt som vi själva alltid värderat det. Att köparen skall uppskatta kvalitet, design och funktion. Att dom skall förstå att stenhus är driftsekonomiska, hälsosamma och stabila. Att ett stenhus lever i många år och är i det närmaste underhållsfritt. Vi vill att köparen skall förstå, att stenhus som är klimat-, miljö- och energisäkrade har ett större attraktionsvärde på marknaden.

Tystare hus

Ett liv i högt tempo kräver en bas att luta sig tillbaka i. Någonstans där jag kan finna stillhet och vila. För när hjulen snurrar som snabbast söker vi gärna efter en lugn oas för avkoppling och sinnesro. En plats där vi kan samla kraft. I ett stenhus får du solida och ljudabsorberande ytterväggar som effektivt stänger ute ljudet av omvärldens turbulens. Du får en plats där du i lugn och harmoni kan läsa en god bok eller jobba utan störande ljud. Ett solitt och vackert boende. I ett stenhus får du ett modernt hem med gedigna material som andas trygghet och sinnesfrid. Som förskönar och skyddar och gör bostaden till ett riktigt hem.

Mögel och fuktfritt – ett sunt hus

Vi bygger våra villor av rent naturmaterial. Glöm problem med mögel, allergier och allmän ohälsa. Glöm skadeinsekter och möss. När du bygger ett stenhus får du hög fuktsäkerhet, sunt inomhusklimat och minimal risk för brand och mögel. Mögelsvampen trivs helt enkelt inte i ett stenhus. Ett hus som är byggt av mineraliskt fukttåligt material behöver aldrig repareras eller renoveras på grund av fukt och mögel i stommen. Det är skillnad på hus och hus. Trähus är trähus och stenhus är stenhus. Stenväggarnas tidlösa skönhet och den ovanligt sunda inomhusmiljön får du på köpet.

Celblocket

Densitetsklass 400

Produktdata


Celblocket är ett massivt lättbetongblock 365 x 500 x  200 som används till bärande vägg eller utfackningsvägg i småhus, flerbostadshus, kontor, industri och skolor/daghem.
Blocken sammanfogas med H+H tunnfogslim. Limmet är baserat på sulfatresistent cement och det läggs på med en tandad skopa. Fogens tjocklek är cirka 2 mm.
Väggen putsas utvändigt eller kläs med fasadsten eller träpanel.
Den tunnputsas eller spacklas invändigt.
Mått, leveransvikt, konstruktionstyngd, limåtgång

 

Våra stenhus byggs i samarbete med H+H  klicka på länken nedan. 

Kontaktinfo

ARK Villan AB
Muskötgatan 11
254 66 Helsingborg

042-13 30 03
info@arkvillan.se